Fűmánia

kertépítés

+36 30 130 0807

Füvesítés

A legtöbb kerttulajdonos a gyönyörű pázsitjára a legbüszkébb, és a fű az, amit a másik kertjében egyből megnéz. A füvesítés a terület vegyszeres gyomirtásával kezdődik, majd a tereprendezés, szintezés, öntözőrendszer telepítés, szegély lerakás, vakondháló fektetés és a magágy készítése következik.  A telepítés ideális időpontja az ősz, mert kevésbé fog gyomosodni, mint ha tavasszal vagy nyáron vetnénk.
Csak jó minőségű fűmagokkal dolgozunk. Ilyenek: Everris, Barenbrug, Wolf-garten

A vetéssel egy menetben ajánlott a starter műtrágyát is kijuttatni. A starter trágya magas foszfor tartalma biztosítja a gyors gyökeresedést. Öntözés: a vetés után 4-5 hétig naponta többször kis adagokban javasolt úgy hogy a talaj ne száradjon ki, de a víz se álljon a friss vetésen. Fűnyírás: az első nyírást akkor kell elvégezni, amikor a nagyobb fűszálak már visszahajlanak (8-10 cm), ilyenkor 5 cm-es magasságig nyírjuk vissza. A későbbiekben mindig tartsuk a gyepet 3-5 cm magasságon, úgy hogy nyíráskor mindig csak a fű 1/3 részét vágjuk le. Ez azt jelenti, hogy ha 4 cm-es magasságot tartunk, akkor 6-7 centiméternél már nyírni kell.

A folyamatos, helyes időben végzett fűnyírás, a megfelelő trágyázási program, az optimális öntözés és a megfelelő növényvédelem összessége biztosítja azt, hogy irigylésre méltó pázsitja legyen. Ebben tudunk Önnek segíteni.