Fűmánia

kertépítés

+36 30 130 0807

Gyepszőnyeg Debrecenben

A gyepszőnyeg 12-15 hónapig nevelt, gyommentes és tömött szerkezetű sűrű gyep. Profi, betegségekre ellenálló, 2-3 féle fűmagból áll.

A gyepszőnyeg előállítása termesztő telepen történik. Nagyüzemi technológiával korszerű gépek segítségével előkészített, gyommentes sima felületre, válogatott fajtákból álló keveréket vetnek, amely biztosítja, hogy a vetés után 12-15 hónappal sűrű, homogén, kellő szilárdságú gyepszőnyeg képződjön. Ezt a gyepszőnyeget 15 hónapig hetente kétszer nyírják, öntözik, műtrágyázzák, gondozzák.

gyepszőnyeg debrecen

Extra minőségű gyepszőnyeg

 

Amikor gyep betakarítható, 2-3 cm vastagon 1 m2-es tekercsekben géppel felvágják, feltekerik, raklapokon előkészítik a szállításra.

A gyommentes és betegségekkel szemben magas szintű ellenálló képességű gyepszőnyeget közvetlen a szállítás előtt szedik fel. A frissen felszedett gyepszőnyeget 12-36 óra múlva le kell teríteni.

Gyepszőnyeget, tél kivételével, az év minden szakában lehet telepíteni. Fontos a megfelelő talaj előkészítés, ugyan úgy, mint a fűmaggal szórt telepítésnél. A talaj lerakáskor nem lehet vizes, csak nedves. A szőnyeg alá megfelelő gyökerezést elősegítő műtrágyát szórunk, majd kötésben lefektetjük a gyepszőnyeget. A lefektetett gyepszőnyeget átlós irányba meghengerezzük, majd nagyon  jól belocsoljuk.

extra minőségű gyepszőnyeg telepítés debrecen

Extra minősegű sűrű gyepszőnyeg Debrecenben


Gyepszőnyeg telepítés után az első hónap a legkritikusabb,amig le nem gyökerezik.

Sokkal jobban oda kell figyelni az első hónapban, a megfelelő mennyiségű locsolásra,a fűnyírásra (mindig a megfelelő magasságra nyírjuk,max.1/3 -ad részét lenyírva a fűnek),és a fűnyíró kése mindig legyen éles.

A különböző gombabetegségeket időben fel kell ismerni,mert mindennel szemben nagyon érzékeny a fű.Ilyenkor különböző szerekkel kezeljük a különféle betegségeket.


Ezért adunk mi, az általunk lerakott gyepszőnyegre,minden esetben 1 havi fenntartást ajándékba,ami alatt biztosítjuk azt amire a gyepszőnyegnek szüksége van.Ilyen módon tudjuk vállalni a garanciát a fenntartás alatt.

gyepszőnyeg házhozszállítés debrecen

Extra minősegű gyepszőnyeg értékesítése és telepítése


Lásd.:Galéria

Az általunk értékesített, kiváló minőségű gyepszőnyeget magánházakhoz és futballpályákra is telepítik.

Gyepszőnyeg házhozszállításért, illetve lerakásért kérjen tőlünk árajánlatot!

Gyepszőnyeg Debrecen


Fazekasné Szabó Edit: +36 30 130 0807