Fűmánia

kertépítés

+36 30 130 0807

Egyéb szolgáltatásaink

Gyepszellőztetés, felülvetés

Tavasszal és ősszel késes gyepszellőztetővel. Felülvetés a legjobb minőségű fűmagokkal. (Felülvetés: A hiányos részek pótlása fűmaggal,bedolgozása csillagkapával,utána műtrágyázás).

Műtrágyázás

A fű és a növények tápanyag utánpótlása komplex műtrágyákkal. A műtrágyázástól a gyep besűrűsödik, szép zöld lesz, a gyökere pedig erős. Mindig az időszaknak megfelelő műtrágyákat használjuk.

Permetezés

Megelőző permetezés. Gombaölő és rovarölő permetszerrel történik, az első tüneteknél már érdemes permetezni, hogy elkerüljük a nagyobb területekre kiterjedő betegséget. Szélcsendes órákban javasolt a permetezés.
Gyep vegyszeres gyommentesítése: A kétszikű gyomok (pl.t yúkhúr, gyermekláncfű, madársóska stb.) és a muhar kiirtása. Moha permetezése.
Lemosó permetezés: A kora tavaszi időszak egyik legfontosabb növényvédelmi teendője a fákon áttelelt károsítók ellen (gomba és baktérium kórokozók,rovarok) a lemosó permetezés. A metszést a permetezés előtt végezzük el .A lemosó permetezést áztatás szerűen végezzük.

Vegyszeres, totális gyomirtás

Nagyobb (elhanyagolt) területeken is.

Parlagfű irtás

Növények, fák ültetése, különleges növények beszerzése

Geotextil lerakása
Kavics utak,kavics és mulcsos növényágyak kialakításánál, geotextiliát teszünk a kavics ágy illetve a fenyőkéreg alá, a gyomosodás ellen.
Vakondháló lerakása, gyepszőnyeg telepítés illetve füvesítés előtt. Mi ajánljuk, mert vakond mindenhol lesz!

Tavaszi-őszi kerti nagytakarítás - Keletkezett hulladék elszállítása

Fakivágás

Korona szellősebbé tétele,fiatalító metszések. Veszélyes, kiszáradt fák kivágása .Épületet érintő ágak levágása. Gallyazás.

Kerti tó építése

Egyedi kerti tavak építése. Gyermekek, állatok védelmére tóháló lerakása,különleges méretekben,formákban is. Tó élővilágának kialakítása. /Növények, halak telepítése/. Tógondozás.

Öntözőrendszerek telepítése

(Hunter kerti öntözőrendszerek telepítése), üzembe helyezése, téliesítése.

Kullancsmentesítés

Rovarölő permetszerrel. Az enyhe tél hatására, a kullancsok átteleltek, szaporodtak. Védje az otthonában élőket a kullancsoktól!